Još jedan gostujući poraz
0

Arsene Wenger: Gubimo u čudnim okolnostima

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Nakon poraza od Swanseaja menadžer nogometaša Arsenala Arsene Wenger ponovo se požalio na sudačke odluke, odnosno jedanaesterac za Swanse.

Nakon još jednog gostujućeg poraza Wenger se u intervjuu za Sky Sports požalio na sudačke odluke koje su prema njegovom mišljenju išle izravno na štetu Arsenala.

"Igrali smo protiv vrlo dobre ekipe i ni u kojem slučaju ne želim obezvrijediti njihovu pobjedu, ali zadnje dvije utakmice izgubili smo u vrlo posebnim i čudnim okolnostima. Mislim da nije bilo govora o jedanaestercu za Swansea", procijenio je francuski strateg koji se potom osvrnuo i na greške vlastite odbrane nakon poravanja na 2-2.

"Nakon izjednačenja znali smo da možemo do pobjede, ali kada odmah primite onakav gol, to je izuzetno teško. Uz to, njihov golman je bio vrlo raspoložen i sačuvao je pobjedu. Išli smo na tri boda, ali kada napravite tako teške greške u odbrani kakave smo mi učinili, posebno kod trećeg gola, onda ne možete očekivati drugo nego poraz", ocijenio je Wenger.

Na konstataciju kako Arsenal prima najviše golova u gostima od svih premierligaša, Wenger je potvrdio svoju zabrinutost odbranom, ali je i pronašao djelomično opravdanje.

"U zadnje vrijeme sam zbog toga vrlo zabrinut. Nažalost, bio sam prisiljen stalno mijenjati odbranu i to je sigurno utjecalo na uigranost. Vjerujem da ćemo kada nam se vrate svi povrijeđeni igrači ponovo biti snažni za borbu za vrh tabele", poručio je menadžer Topnika.