Bh. reprezentativac preskup
0

Arsenalovi agenti u BiH u potrazi za novim Džekom

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Arsene Wenger već duže vremena zainteresovan je za bh. reprezentativca Edina Džeku čijom je igrom naprosto oduševljen. Prošli prelazni rok Arsenalu je bio neophodan mladi napadač sa ogromnim potencijalom te se neprestano šuškalo o tome kako je Džeko najbolja opcija za Arsenal.

Međutim, Džeko, najbolji napadač Bundeslige, je bio preskup za Wengera.

Menadžer Arsenala, poznat po svojim mudrim taktikama kada su transferi u pitanju, odustao je od Džeke te se vratio svojoj staroj politici posmatranja igrača.

Skauti ranije nisu bili zainteresovani za igrače u BiH, no nakon što su posmatrali Džeku i uvidjeli kakav talenat ima, šef skauta Steve Rowley poslao je Bobbyja Benneta u Bosnu kako bi pronašao novog Edina Džeku.

"Edin je veoma dobar igrač. Svi u Arsenalu ga volimo, ali je preskup i mi se nećemo takmičiti s tako velikim iznosima. On je fantastičan igrač, ali preskup za Arsenal“, kazao je Bennet.

Iako je Arsenalu trenutno jako potreban igrač poput Džeke prioritet im je novi golman i novi odbrambeni igrači.

S obzirom da do sada ovaj klub baš i nije imao sreće s golmanima Wenger je odlučio u ljetnom prelaznom roku potrošiti nešto više novca kako bi doveo vrhunskog golmana.

A, za to vrijeme u BiH su Arsenalovi agenti koji tragaju za djecom u dobi od pet, šest ili sedam godina koji posjeduju vještine Edina Džeke. Djecu s potencijalom u BiH će zasigurno pronaći, ali pronaći novog Džeku će biti i više nego težak zadatak, objavile su strane sportske agencije.

Informacija je najprije objavljena na internetskoj stranici Arsenalovih navijača koja nosi ime Young Guns.

Da je u BiH poslat skaut koji treba pronaći Džekinog naslijednika potvrdio je i sam Bennet dodavši kako se sve vrši u saradnji sa Mostarcem Borom Primorcem, najbližim asistentom trenera Arsenea Wengera.

Inače, u Arsenalu je trenutno 16-godišnji Švicarac bosanskog porijekla Sead Hajrović.