Nogometaš Reala
9

Arsenal zainteresovan za Llorentea, Milanu nudi Wilsherea

Klix.ba
Marcos Llorente i Jack Wilshere (Foto: EPA)
Marcos Llorente i Jack Wilshere (Foto: EPA)
Engleski premijerligaš Arsenal je zainteresovan za dovođenje veznjaka Real Madrida Marcosa Llorentea, dok istovremeno svog nogometaša Jacka Wilsherea nudi Milanu.

Dvadesedvogodišnji Llorente je dobio dozvolu Reala da napusti klub, ali Arsenal nije jedini klub koji je zainteresovan za njega. Tu su još Sevilla i Atletico Madrid koji pomno prate situaciju.

Real je spreman prodati Llorentea, ali i zadržati pravo na otkup njegovog ugovora. Alternativa je nova posudba nakon što je nogometaš prošlu sezonu proveo u Alavesu. Nekadašnji U21 reprezentativac Španije je odlično igrao u Alavesu te je privukao pažnju klubova. Ipak, uprkos dobroj formi on nema mjesta u timu trenera Zinedinea Zidanea.

Arsenal je ovog ljeta doveo napadača Alexandrea Lacazettea te defanzivca i bh. reprezentativca Seada Kolašinca.

S druge strane, Topnici nude Milanu veznjaka Jacka Wilsherea koji nije zaigrao od povratka iz Bournemoutha, gdje je bio na posudbi. On nastavlja trenirati te se polako oporavlja od povrede, a prošle sedmice je nastupio za U23 ekipu Arsenala protiv Derby Countyja.

Dvadesetpetogodišnji nogometaš ima ugovor s klubom iz Londona još manje od godinu dana, a teško je vjerovati da će igrati pored Granita Xhake i Aarona Ramseyja. Minutaža mu je veoma bitna jer se bori za mjesto u reprezentaciji Engleske koja će sljedeće godine nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.