Premiership
14

Arsenal upisao četvrtu uzastopnu pobjedu i napokon slavio bez primljenog pogotka

Piše: K. H.
Ekipa Arsenala upisala je četvrtu uzastopnu pobjedu u engleskom Premiershipu, a oni su u susretu 6. kola trijumfovali protiv Evertona rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme pripalo je ekipi Evertona koja je imala puno bolje prilike od Topnika. Prvu opasnu situaciju na meču bilježimo u 12. minuti kada Monreal nije uspio savladati Pickforda, a to je ujedno bila i jedina prilika za Arsenal u prvom poluvremenu.

Digne je u 30. minuti lijepo šutirao iz slobodnog udarca, ali mu je Cech odbranio šut, da bi sedam minuta nakon toga golman Arsenala sjajno odbranio udarac Walcotta. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Brazilac Richarlison kojem je čuvar mreže Topnika još jednom odbranio šut.

U drugom poluvremenu, Arsenal je zaigrao puno bolje, pa tako u 56. minuti stižu do vodstva. Ramsey je dodao loptu do Lacazetta, a Francuz fantastičnim udarcem pogađa same rašlje golmana Pickforda i donosi prednost svojoj ekipi. Samo tri minute nakon toga, Lacazette je oduzeo jednu loptu igračima Evertona, uposlio je Ramseyja koji dodaje do Aubameyanga, a Gaboncu nije bilo teško da loptu pošalje u mrežu.

Kod drugog pogotka Arsenala Aubameyang je bio u očiglednom ofsajdu, ali sudija to nije vidio, pa je s drugim pogotkom ekipa s Emiratesa faktički odlučila pitanje pobjednika.

Do kraja meča Richarlison je mogao postići utješni pogodak za Everton, no Cech je još jednom sjajno reagovao. Golman Arsenala u današnjem meču imao je čak šest odbrana.

Ovom pobjedom, Arsenal je stigao do četvrte uzastopne kada je u pitanju Premiership čime se polako vraćaju u vrh tabele, dok je Everton upisao drugi poraz u sezoni i nakon šest kola imaju samo šest bodova. Također, izabranici trenera Emeryja upisali su prvu pobjedu u novoj sezoni bez primljenog pogotka u svim takmičenjima.

Tabela: