Miyaichi dobio radnu dozvolu
0

Arsenal prijavio Fabregasa za Ligu prvaka

Totalsport
Cesc Fabregas
Cesc Fabregas
Arsene Wenger je prijavio Cesca Fabregasa na popis Arsenalovih igrača za nastup u posljednjem pretkolu Lige prvaka.

Nastupi li španski reprezentativac u bilo kojem od susreta protiv talijanskog Udinesea, izgubit će pravo nastupa za drugi klub u Ligi prvaka do kraja sezone, pa tako i za Barcelonu, koja 24-godišnjeg veznjaka uporno pokušava privoljeti u svoje redove.

Moguće je da će se Fabregas napokon konačno razotkriti odbije li nastup protiv Udinesea. Prva se utakmica igra tačno za sedam dana na Emiratesu, a Španac je itekako važan jer Wenger u toj utakmici neće moći računati na suspendirane Van Persieja i Nasrija, dva najbolja igrača kluba koji vuku kazne iz prošlosezonske osmine finala natjecanja protiv Barcelone. I sam Wenger zbog nepriličnih komentara nema pravo voditi ekipu u prvoj utakmici.

Dobra vijest za Wengera istigla u utorak svakako je odobrena radna dozvola za 18-godišnjega japanskog krilnog igrača Rya Miyaichija, kojeg je Wenger doveo još u januaru, ali ga je zbog prvobitnog odbijanja radne dozvole nadležnog ministarstva morao posuditi u Feyenoord.

Kako nema potrebnih nastupa za seniorsku nacionalnu ekipu, Japanac je pravo na rad u Premierligi dobio temeljem "izvanserijskog talenta".

"Presretni smo zbog Ryove radne dozvole. Ovo tretiram kao da smo doveli novo pojačanje", rekao je Wenger dodavši da je Ryo je vrlo uzbudljiv igrač.

"Ima urođenu tehničku sposobnost, sjajnu ravnotežu i koordinaciju, te fenomenalno ubrzanje. Njegova su dodavanja i nabacivanja konstantno iznimne kvalitete. Siguran sam da će nam puno pomoći već ove sezone", kazao je Wenger.