Premiership
0

Arsenal i Liverpool podijelili bodove u sudijskoj nadoknadi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Odigrali su Arsenal i Liverpool na Emiratesu 1-1 u nedjeljnom derbiju 33. kola engleskog nogometnog prvenstva. Oba gola pala su iz 11-eraca u 12 minuta dugoj sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena.

Robin van Persie donio je vodstvo domaćoj ekipi u osmoj minuti nadoknade vremena realiziravši penal koji je iznudio Cesc Fabregas na neiskustvo Jaya Spearinga. Na podjednako glup način Emmanuel Eboue tri je minute kasnije u 16-ercu sapleo Lucasa Leivu, što je u pogodak u 102. minuti pretvorio Dirk Kuyt.

Nakon utakmice verbalno su se sukobili menadžeri Kenny Dalglish (Liverpool) i Arsene Wenger, nakon čega je francuski trener Arsenala otišao prigovarati sudijama.

Ovim remijem Arsenal je praktično izgubio nade u naslov prvaka. Odigrala je londonska ekipa čak četiri remija u posljednjih pet premierligaških dvoboja, a definitivno su Wengerovi igrači razočarali i ovom prilikom, iako su imali terensku dominaciju.

Jedan od razloga tolikog produženja utakmice bila je teža povreda Liverpoolovog stopera Jamieja Carraghera u 56. minuti utakmice. Zaradio je 33-godišnji stoper potres mozga pri sudaru sa saigračem Johnom Flanaganom. Na terenu mu je dugo pružana pomoć, dobio je Schantzov ovratnik i kisik, a prekid je, prije no što je iznesen na nosilima, trajao više od šest minuta.

Iz Liverpoola su još tokom utakmice na klupskom Twitter-profilu objavili da će Carragher biti dobro. 

Premiership, 33. kolo:

Arsenal – Liverpool 1-1 (Van Persie 90+8-11m / Kuyt 90+12-11m)

Tabela: Manchester United 69, Arsenal 63, Chelsea 61, Manchester City 56...