Arsenal
0

Aršavin pauzira dvije do tri sedmice

Totalsport
Andrej Aršavin (Foto: AP)
Andrej Aršavin (Foto: AP)
Između dvije i tri sedmice pauzirat će ruski napadač Arsenala Andrej Aršavin. U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Barcelone (2-2) teren Emiratesa napustio je već u 27. minuti zbog povrede skočnog zgloba.

Podsjetimo da je u ranoj fazi utakmice menadžer "topnika" Arsene Wenger bio prisiljen na dvije promjene igrača, a u oba slučaja dogodilo se to zbog povrede gležnja. Osim Aršavina teren je u 45. minuti morao napustiti William Gallas, a pred sam kraj utakmice povrijedio se i Cesc Fabregas (još uvijek upitan lom noge). Obojici prijeti neigranje do kraja sezone, dok bi se Aršavin trebao vratiti u utrku za naslov engleskih prvaka.

"U pitanju je nova povreda, ne obnavljanje stare. Pauzirat ću između dvije i tri sedmice", objasnio je Aršavin i osvrnuo se na utakmicu u kojoj je Barcelona vodila 2-0, a koja je okončana remijem 2-2.

"Moji će saigrači na Camp Nou tražiti pobjedu. Protiv Barcelone smo pokazali karakter i nakon njihovog dobrog starta pronašli put povratka. Igra se još jedna utakmica i nada postoji", zaključio je.