Nijemci otkrivaju
53

Arogantno ponašanje Leroyja Sanea razlog zbog kojeg ne putuje na Svjetsko prvenstvo

Klix.ba
Leroy Sane (Foto: EPA-EFE)
Leroy Sane (Foto: EPA-EFE)
Selektor reprezentacije Njemačke Joachim Löw napravio je veliko iznenađenje pred početak Svjetskog prvenstva nakon što na spisak putnika za Rusiju nije uvrstio igrača Manchester Cityja Leroyja Sanea, a njemački mediji otkrivaju da je razlog takve odluke loše ponašanje ovog mladog igrača.

Sane je odigrao fantastičnu sezonu u redovima Manchester Cityja koji je na superioran način osvojio titulu prvaka u Premiershipu, a upravo je ovaj Nijemac bio jedan od glavnih igrača ekipe Pepa Guardiole i njegov transfer iz Schalkea ispostavio se kao odlična kupovina.

Ipak, njemački mediji tvrde da se ovaj nogometaš upravo zbog svega što je uradio u svojoj karijeri ponaša izuzetno arogantno i da je u svojoj glavi najveća zvijezda ekipe.

Također, prema svemu onome što je Sane pokazao u dresu reprezentacije Njemačke, jasno je da je njegov učinak gotovo nemjerljiv s onim što radi u dresu Građana, a svakako da je i to, pored velike konkurencije na poziciji krilnih napadača, razlog zbog kojeg je izostavljen sa spiska.

Izvori bliski svlačionici kažu da je Löw još na prvim treninzima uočio promjenu ponašanja kod Sanea, a njegovo izostavljanje sa spiska trebalo bi poslati jasnu poruku o načinu na koji se treba ponašati.

Umjesto igrača Manchester Cityja, Njemačku će na Mundijalu predstavljati Julian Draxler, Julian Brandt i Marco Reus kao krilni igrači, a na spisku koji je objavljen na zvaničnoj Twitter stranici nije jasno objašnjeno koji igrači su pozvani kao vezni, a koji kao napadači.