Dogovorili se ranije
77

Arnautović se zbog večere s Džekom posvađao s austrijskim medijima: Poštujte moj privatni život

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Reprezentativac Austrije Marko Arnautović objasnio je austrijskim medijima razlog zbog kojeg je otišao na večeru s kapitenom reprezentacije BiH Edinom Džekom nakon meča 2. kola Lige nacija u kojem su Zmajevi slavili rezultatom 2:1.

Podsjećamo, Arnautović se našao na udaru tamošnjih medija jer je nakon meča otišao iz hotela i ostatak noći proveo je s Džekom u jednom od sarajevskih ugostiteljskih objekata.

Kada je nakon mjesec dana opet došao pred austrijske novinare, nije bio sretan zbog načina na koji je prenesena ta vijest.

"Tu večeru ste vi novinari prenijeli kao da sam s Džekom ostao do tri sata ujutru. Fotografija nije napravljena u tri ujutru i niko nema pravo da priča o mom privatnom životu", kazao je Arnautović austrijskim medijima.

Nakon toga, on je rekao da mu je Džeko puno pomogao kada je prešao u Stoke, koji je inače blizu Manchestera, te da su večeru dogovorili puno ranije.

"Džeko mi je pomogao kada sam stigao u Manchester. Večeru smo dogovorili prije meča, tako da bih se s njim našao bez obzira na pobjedu ili poraz. Nismo se vidjeli baš dugo vremena. Ako o meni nešto pišete kao nogometašu, onda je to okej, jer je to vaš posao, ali kada je u pitanju moj privatni život, tu tražim vaše poštovanje", otvoreno je rekao Arnautović.

Još jednom napominjemo, BiH je pogotkom upravo Edina Džeke pobijedila Austriju te je upisala drugu pobjedu u Ligi nacija.