Slavio s Džekom
286

Arnautović navukao gnjev Austrijanaca zbog slavlja nakon poraza od BiH

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Selektor reprezentacije Austrije Franco Foda odgovorio je austrijskim medijima na brojne upite u vezi s fotografijom nasmijanog Marka Arnautovića nakon poraza od BiH.

Arnautović je nakon meča 2. kola Lige nacija protiv BiH uz dozvolu selektora napustio reprezentativni hotel, a ostatak noći proveo je s herojem sinoćnje utakmice Edinom Džekom koji je postigao gol za pobjedu Zmajeva.

Mediji iz Austrije odmah su kontaktirali selektora te tražili njegovo mišljenje, a on je rekao da su neki igrači odmah otišli u Beč, a neki su sačekali jutro.

"Imali smo ljekarske preglede nakon utakmice i svi su bili dobro. Neki igrači su dobili slobodno i jutarnjim letom su trebali da se vrate klupskim obavezama, dok su drugi išli direktnim letom za Beč", kazao je selektor Austrije Foda.

Foda je nakon toga rekao da Arnautović ima dovoljno godina da zna šta radi te da novinari njega moraju pitati da li je poslao ružnu sliku.

"Marko nije bio s nama u hotelu, jer nije imao više obaveza. Ima dovoljno godina i zna šta radi, odrastao je i zna šta je najbolje za njega. Da li je ružna slika da slavi nakon poraza? To morate pitati njega", kazao je Foda.

Još jednom podsjećamo, BiH je pobijedila Austriju rezultatom 1:0 čime su stigli do maksimalnih šest bodova iz prve dvije utakmice Lige B3 Lige nacija.