Liga nacija
30

Areola spasio Francusku na gostovanju u Njemačkoj, Vels pregazio Irsku

Piše: N. K.
Njemačka - Francuska (Foto: EPA-EFE)
Reprezentacije Njemačke i Francuske podijelili su bodove u prvom kolu Lige nacija odigravši utakmicu na Allianz Areni u Minhenu bez pogodaka.

Svjetski prvak je tako uspio ostati neporažen na zahtjevnom gostovanju, a u prvom poluvremenu su imali i više od igre budući da su dobre prilike propustili Giroud i Mbappe. S druge strane je uzvratio Hummels.

U nastavku druga slika na terenu, jer su Nijemci bili znatno bolja ekipa. Zanimljivo da je Francuzima bod sjajnim odbranama donio Areola, koji je stao na gol jer su najbolji francuski golmani Lloris i Mandanda bili povrijeđeni.

Areola je prvo odbranio dobar udarac Reusa, a potom se dva puta ispriječio Hummelsa te Mulleru i Ginteru pa promjene početnog rezultata na ovoj utakmici grupe 1 iz Lige A nije bilo.

Vels je na Cardiff City stadionu pregazio Irsku rezultatom 4:1. Domaće je u vodstvo već u šestoj minuti doveo Lawrence na asistenciju Allena, a u 18. je Bale udvostručio prednost iskoristivši dodavanje Daviesa.

Osam minuta prije odlaska na odmor Ramsey je povećao prednost na 3:0, a četvrti gol za sjajne Velšane postigao je Roberts na asistenciju raspoloženog Balea. Počasni gol za Irsku i konačnih 4:1 postavio je Williams u 66. minuti.

Liga A:

Njemačka - Francuska 0:0

Liga B:

Vels - Irska 4:1 Češka - Ukrajina 1:2

Liga C:

Norveška - Kipar 2:0 Slovenija - Bugarska 1:2

Liga D:

Kazahstan - Gruzija 0:2 Armenija - Lihtenštajn 2:1 Gibraltar - Makedonija 0:2 Latvija - Andora 0:0