Nogomet
0

Aquilani na izlaznim vratima Liverpoola

Totalsport
Alberto Aquilani
Alberto Aquilani
Talijanski vezni nogometaš Alberto Aquilani (26) stigao je Anfield na ljeto prošle godine iz Rome za 20 miliona funti odštete kao veliko pojačanje. Samo godinu dana kasnije na izlaznim je vratima kluba.

Došao je Aquilani u eri Rafe Beniteza i potpisao petogodišnji ugovor, no konstantni problemi s povredama uvjetovali su da debituje za klub u Premiershipu tek dva mjeseca prije kraja prošle sezone.

Aquilanija je novi menadžer “redsa” Roy Hodgson izostavio iz kadra u četvrtak u prvoj utakmici 4. pretkola Evropske lige protiv Trabzonospora i sada priznaje da će Talijan vjerovatno uskoro promijeniti sredinu:

"U ovom trenutku razmišljamo o posudbi Aquilanija u jedan talijanski klub, ali zasad još ništa nije sigurno. Nisam ga želio koristiti protiv Trabzonspora u slučaju da se posao realizira jer inače ne bi mogao nastupati u Evropi, a za njega je bitnije da igra što češće. Vjerujem da bi mu posudba pomogla i da bi bila dobra za obje strane."

Zasad nije poznato u kojem bi talijanskom klubu Aquilani mogao igrati na posudbi, ali nagađa se da je riječ o njegovim bivšim poslodavcima, Romi.