Osmina finala Evropske lige
0

Anzhi i Newcastle odigrali bez golova

Klix.ba
Guus Hiddink (Foto: AFP)
Guus Hiddink (Foto: AFP)
Večeras je u terminu od 18 sati odigran prvi susret osmine finala Evropske lige. Sastali su se Anzhi i Newcastle te su odigrali neriješeno, 0:0.

Anzhi je s mnogo samopouzdanja dočekao susret s Newcastleom. Ekipa trenera Guusa Hiddinka je u posljednje tri utakmice na domaćem terenu ostvarila pobjedu, a niz je namjeravala produžiti protiv Svraka. Bh. reprezentativac Emir Spahić, koji je odnedavno na posudbi u Anzhiju, nije imao pravo nastupa za svoj novi klub. U prvom poluvremenu utakmice nije bilo golova. Jedinu ozbiljnu priliku je u 40. minuti imao Anzhijev napadač Samuel Eto'o, ali Kamerunac nije bio precizan. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Početkom drugog poluvremena je donio novu priliku za Anzhi, Traore je šutirao u 50. minuti, ali lopta nije završila u mreži Newcastlea. U nastavku utakmice je Anzhi imao više od igre, a dobre prilike su propustili Eto'o i Shatov. Igrala se 64. minuta kada je dobru šansu za Newcastle propustio Ben Arfa. Na drugoj strani je u narednom napadu bezuspješno pokušao Jucilei.

Kako se utakmica bližila kraju, tako je i Anzhi bivao sve opasniji. Nizale su se prilike pred golom Newcastlea, ali ruska ekipa nije mogla do pogotka. Susret je završen rezultatom 0:0.