Pet od pet
44

Antonio Conte ostvario najbolji start prvenstva u historiji Intera

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sjajni Antonio Conte ostvario je najbolji start na klupi Intera u klupskoj historiji s obzirom na to da je u prvih pet kola ostvario isto toliko pobjeda.

Inter je na svom terenu u meču 5. kola bio bolji od Lazija rezultatom 1:0, a s tom pobjedom zadržali su maksimalan učinak na početku sezone i jedini su tim koji ima svih 15 bodova. Juventus je na drugom mjestu s dva boda manje.

Conte je tako postao prvi trener Nerazzurra u historiji kluba koji je uspio ostvariti svih pet pobjeda u isto toliko odigranih utakmica, što je samo još jedan dokaz koliko je klub napravio dobar potez što ga je tokom ljeta angažovao i dao mu odriješene ruke kada su u pitanju pojačanja.

Inter je u prvih pet kola postigao deset pogodaka i primio je samo jedan, a zanimljivo, četiri od pet utakmica odigrali su na svom stadionu na kojem nisu primili nijedan gol.

Conte je prije dolaska u Inter godinu dana bio bez angažmana, a prije toga je radio kao trener Chelseaja gdje je bez pravog razloga dobio otkaz. U prvoj sezoni na klupi Plavaca uspio je osvojiti Premiership, sezonu nakon toga FA cup, ali to nije bilo dovoljno da čelnici ovog kluba budu zadovoljni.