Serie A
394

Ante Rebić u 93. minuti pogodio za veliku pobjedu Milana i erupciju navijača na San Siru

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Milana pobijedila je Udinese u meču 20. kola italijanske Serije A rezultatom 3:2 pogotkom koji je u 93. minuti postigao Ante Rebić.

Udinese je puno bolje otvorio meč i već u 6. minuti gosti stižu do vodstva. Golman Milana Gianluigi Donnarumma loše je procijenio jednu loptu, pogriješio je nakon istrčavanja, a njegovu lošu reakciju iskoristio je Larsen koji pogađa za 0:1.

Do poluvremena je Milan imao dvije prilike, no Ibrahimović i Leao nisu bili precizni pa se na pauzu otišlo s minimalnom prednošću gostiju.

Već u prvoj minuti drugog poluvremena Lasagna je imao veliku priliku za Udinese, no Donnarumma je fantastično reagovao i odbranio njegov udarac, a kazna je stigla odmah na drugoj strani kada asistenciju Contija u pogodak pretvara Rebić.

Nakon toga je Udinese imao još jednu veliku priliku, no Donnarumma je bio sjajan na golu Milana, a onda u 71. minuti Theo Hernandez petim golom u sezoni donosi veliko slavlje navijačima na San Siru i kruniše preokret Rossonera.

Milan je nakon toga u potpunosti imao kontrolu nad igrom, Ibrahimović je propustio dvije dobre prilike, a onda u 85. minuti stiže kazna na drugoj strani kada Lasagna glavom pogađa za 2:2. Dobru priliku za Milan imao je Rade Krunić koji je u igru ušao u 77. minuti, ali asistenciju Ibrahimovića u finišu meča nije uspio pretvoriti u pogodak.

Kada su svi očekivali kraj, Rebić u posljednjoj minuti meča postiže drugi pogodak i donosi veliku pobjedu Rossonerima koja će im puno značiti u borbi za jednu od prve četiri pozicije.

Što se tiče ostalih bh. igrača, golman Milana Asmir Begović pregledao je meč s klupe za rezevne igrače, baš kao i Mato Jajalo u redovima Udinesea.