Serie A
150

Ante Rebić još jednom junak Milana, Rossoneri upisali treću vezanu pobjedu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Milana upisala je treću uzastopnu pobjedu u Seriji A pobjedom protiv Brescije u meču 21. kola rezultatom 1:0, a heroj Rossonera opet je bio Ante Rebić.
Prvu priliku na meču imao je Zlatan Ibrahimović u 19. minuti kada je šutirao glavom, ali njegov udarac odbranio je domaći golman, da bi nakon toga dvije dobre prilike za Bresciju imali Torregrossa i Aye, ali je Donnarumma bio siguran na golu Rossonera.

Do poluvremena je Milan imao još jednu sjajnu šansu, ali Ibrahimović iz idealne pozicije nije uspio pogoditi i na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu Brescija je bila bolji protivnik i domaći tim propustio je nekoliko dobrih šansi za postizanje golova, a onda je uslijedila kazna u 71. minuti kada rezervista Rebić postiže gol i drugu utakmicu u nizu donosi pobjedu Milanu.

On je, podsjećamo, u prošlom kolu protiv Udinesea s dva pogotka donio pobjedu Milanu, a da se na njega ozbiljnije treba računati pokazao je u ovom meču u kojem je opet donio tri boda svom timu.

U ekipi Milana Rade Krunić ušao je u igru u 77. minutu, dok je Asmir Begović svih 90 minuta pregledao s klupe za rezervne igrače.

Pobjedom protiv Brescije Milan se popeo na šesto mjestu Serije A sa 31 osvojenim bodom, sedam manje od Rome koja je na četvrtom mjestu, ali i koja ima utakmicu manje.

Tabela: