Nogomet
0

Ante Miše novi trener Viteza

Klix.ba
Predstavnici Nogometnog kluba Vitez u subotu poslijepodne dogovorili su suradnju sa Antom Mišom koji će biti novi trener ovog premijerligaša.

Nekadašnji proslavljeni igrač i trener Hajduka iz Splita, te povremeni reprezentativac Hrvatske Ante Miše, novi je trener prve ekipe Viteza.

"Ovim putem u ime kluba želim uputiti zahvalu našem dosadašnjem treneru Plavčiću na svemu što je učinio za naš klub. Zahvaljujemo se i našem novom treneru Anti Miši na korektnosti prilikom razgovora, ali i činjenici da je prepoznao Vitez kao potentnu sredinu i odlučio prihvatiti naš poziv", rekao je u izjavi za medije glasnogovornik NK Vitez Ivan Sajević te potvrdio kako će u ponedjeljak, 4. novembra sa početkom u 12:30 sati u prostorijama NK Vitez biti upriličeno svečanopotpisivanje ugovora i konferencija za medije.

Novi trener Viteza zahvalio se na ukazanom povjerenju te dodao da će dati sve od sebe da Vitez napravi bolje rezultate nego do sada.

"Uključiti ću sve ambicije i znanje da Vitez pokuša napraviti puno bolji rezultat nego što je do sada. Zadovoljan sam viđenim u utakmici sa Zvijezdom, mislim da imamo potentnu ekipu i trenutna pozicija na tabeli ne otkriva realnu sliku. Jedva čekam trening u ponedjeljak da prvi put s ekipom izađem na teren i da se pokušamo što bolje spremiti za utakmicu u srijedu protiv Sarajeva, kao i subotnju utakmicu s Travnikom, koja nam je možda u ovom trenutku i bitniija", zaključio je Miše.