Nogomet
0

Anid Travančić je novo pojačanje FK Sarajevo

Klix.ba
Anid Travančić (Foto: UEFA.com)
Anid Travančić (Foto: UEFA.com)
Mladi bh. reprezentativac Anid Travančić novo je u nizu pojačanja koja su u proteklih nekoliko dana stigla na Koševo. Kako saznajemo, Travančić će biti vezan ugovorom za FK Sarajevo naredne dvije godine.

Ofanzivni vezni igrač rođen 1993. godine u Tešnju zamijenit će crno-crveni dres Čelika bordo-bijelim dresom FK Sarajevo nakon dugih pregovora između rukovodstava zeničkog tima i sarajevskog premijerligaša.

Kako saznajemo, Travančić će do 1. januara naredne godine biti na posudbi, nakon čega će potpisati jednoipogodišnji ugovor s Bordo timom.

Travančić, koji igra na poziciji veznog i ofanzivnog veznog igrača bi trebao biti na raspolaganju treneru Husrefu Musemiću za utakmicu protiv Slavije u Istočnom Sarajevu, koja će se igrati narednog vikenda.

Igrač koji neodoljivo podsjeća na Saida Husejinovića, igrača koji je svojim igrama prošle godine oduševljavao navijače Sarajeva, trebao bi biti važna karika u Musemićevom timu.

Travančić je član mlade reprezentacije naše zemlje, a ovo ljeto je bio dovođen i u vezu s Crvenom zvezdom, gdje je bio na probi.

Njegova vrijednost na portalu Transfermarkt.com je procijenjena na 150.000 eura.