Zasluženo zamijenjen
0

Anelka psovao i vrijeđao selektora Domenecha

Totalsport
Nicolas Anelka (Foto: AP)
Nicolas Anelka (Foto: AP)
Napadač francuske nogometne reprezentacije Nicolas Anelka teškim je uvredama napao selektora Raymonda Domenecha u poluvremenu utakmice protiv Meksika, zbog čega u nastavku više nije igrao.

Otkrio je to francuskom dnevniku L'Equipeu neimenovani izvor koji je prepričao što se događalo u svlačionici stadiona Peter Mokaba u Polokwaneu gdje se igrala utakmica 2. kola grupe A.

Nakon što je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 0-0, Domenech je navodno na odmoru prigovorio Anelki na njegovoj igri, na što mu je napadač Chelseaja uzvratio kritikama. Selektor mu je zaprijetio zamjenom, na šta je Anelka eksplodirao i uzvratio: "J... se, prljavi kurvin sine!"

Nakon toga je Domenech samo kratko izustio: "OK, izlaziš iz igre."

U drugom se poluvremenu tako na terenu pojavio Andre-Pierre Gignac, a Meksiko je u konačnici slavio s 2-0, ostavivši “tricolore” s malim izgledima za drugi krug.

No, zanimljivo je spomenuti da Anelkin incident nije bio jedini. Naime, nakon utakmice se proslavio i William Gallas. Kada ga je novinar televizije TF1 zamolio za izjavu, Gallas mu je uzvratio - srednjim prstom!