Nicolas Anelka
0

"Domenech mi je zgadio nogomet"

Totalsport
Nicolas Anelka (Foto: AFP)
Nicolas Anelka (Foto: AFP)
Nicolas Anelka, francuski reprezentativac koji se našao u središtu skandala tokom nedavnog Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi, otvorio je dušu u intervjuu za France Soir.

Napadač Chelseaja je, podsjetimo, u poluvremenu utakmice 2. kola skupine A protiv Meksika navodno vulgarno izvrijeđao tadašnjeg selektora Raymonda Domenecha. Nakon što je L'Equipe "provalio" priču, Anelka je potjeran iz reprezentacije, a "tricolori" su takmičenje završili sa samo jednim osvojenim bodom i potpuno narušenom atmosferom unutar tima.

Anelka je u razgovoru za francuski dnevnik priznao kako je htio napustiti nacionalnu ekipu još u Tunisu, tokom priprema za Mundijal.

"Nakon pripremne utakmice protiv Tunisa (remi 1-1, op. a.) odlučio sam napustiti reprezentaciju. Bilo mi je dosta takve igre. No, trojica starijih igrača su me zamolila da ostanem. Napokon sam pristao iako nisam trebao", rekao je Anelka, dodavši kako mu selektor nije uspio pronaći pravu poziciju.

"Tokom priprema moja je igra bila prosječna, ako ne i katastrofalna. Na SP-u to nisam bio ja, bio sam beskoristan. Domenech mi je uspio zgaditi nogomet na mom prvom i posljednjem SP-u."

"Taj bi se čovjek treba osramiti nakon što je pred cijelim svijetom odbio ruku južnoafričkog selektora Carlosa Parreire. A meni govore da ne znam pokazati poštovanje. Nemam respekta za kamikaze. Ako se Domenech želio ubiti, trebao je to napraviti sam, a ne s nama!", završio je Anelka.