Nogomet
0

Anelka ponovo provocira "la quenelleom"

Totalsport
Nicolas Anelka (Foto: EPA)
Nicolas Anelka (Foto: EPA)
Francuski nogometaš Nicolas Anelka ponovno "izaziva vraga" kontroverznom gestom "la quenelle", zbog koje je dobio otkaz u West Bromwich Albionu.

Anelka je bio gost humanitarne akcije svog prijatelja Youssoufa Mulumbua u Kinshasu, na koju je došao u majici s malo "iskrivljenim" znakom Supermana. Naime, umjesto klasičnog slova S na znaku je stajala klasična gesta rukama za takozvani "la quenelle".

Podsjetimo, svoj prvi od dva gola krajem prošle godine, u utakmici West Broma i West Hama, Anelka je proslavio gestom poznatijom pod imenom "la quenelle" koja se uvredljivo u Francuskoj koristi kao obrnuti nacistički pozdrav.

Francuski je napadač kasnije putem Twittera objasnio kako je to bila posveta njegovom prijatelju komičaru Dieudonneu. Riječ je o čovjeku koji je spomenutu gestu popularizirao u Francuskoj i koji je u više navrata bivao i kažnjen zbog svojih antisemitskih i općenito rasističkih šala.

Anelka je nakon tog poteza dobio otkaz u klubu, suspenziju Engleskog nogometnog saveza (pet utakmica) i novčanu kaznu od 80.000 funti.