Nogomet
1

Anelka se nije pojavio na vrijeme, klub Atletico Mineiro raskinuo ugovor

Totalsport
Nicolas Anelka (Foto: EPA)
Nicolas Anelka (Foto: EPA)
Brazilski nogometni klub Atletico Mineiro odlučio je poništiti dogovor s 35-godišnjim francuskim napadačem Nicolasom Anelkom, nakon što se ovaj nije pojavio na zakazani datum...

Klupski direktor Eduardo Maluf otkrio je brazilskim medijima da nije uspio stupiti u kontakt s igračem otkako su se dogovorili u vezi sa saradnjome, te da je to glavni razlog poništavanja već postignutog dogovora. Osim toga, klub namjerava prijaviti FIFA-i ovaj slučaj, jer je navodno sve bilo već dogovoreno s Anelkinim zastupnicima.

Francuz se još prošle sedmice trebao pojaviti u Brazilu na predstavljanju i službenom potpisivanju ugovora, ali je bez da je obavijestio Atletico Mineiro otišao u Kuvajt, gdje je učestvovao na okupljanju muslimanske mladeži.

"Sve je bilo dogovoreno, a onda nam je dan prije nego što je Anelka trebao stići njegov menadžer javio da ne može doći prije 19. ovog mjeseca. Nismo željeli čekati i zato smo poništili cijeli dogovor", rekao je predsjednik kluba Alexandre Kalil.

Recimo i da su navijači Atletica već pripremili transparente s natpisom "Dobrodošao Nicolas", te da je već bio napravljen dio dresova koji je pušten u prodaju.

Podsjetimo, Anelka je bio bez kluba još od decembra, nakon što je suspendiran i kažnjen odEngleskog nogometnog saveza zbog nedolične proslave pogotka, a vrlo brzo je i West Bromwich Albion raskinuo s njim ugovor.