Goal.com
28

Anelka na pragu Juventusa

Totalsport
Nicolas Anelka (Foto: Arhiv/AFP)
Nicolas Anelka (Foto: Arhiv/AFP)
Iskusni francuski napadač Nicolas Anelka (33) dogovorio je uslove ugovora s talijanskim prvakom Juverntusom i trebao bi potpisati na šest mjeseci, otkriva Goal.com.

Juventus je već duže vrijeme u potrazi za napadačem, a u četvrtak je objavio da je potpisao četverogodišnji ugovor sa španskim reprezentativcem Fernandom Llorenteom. No, on će do ljeta ostati u Athletic Bilbau, a ''Stara dama'' treba napadača i za drugi dio aktuelne sezone. Stoga su se čelnici kluba okrenuli Anelki koji posljednjih godinu dana, nakon odlaska iz Chelseaja, novac zarađuje u kineskom klubu Shanghai Shenhua.

Već neko vrijeme, međutim, nije tamo zadovoljan i jasno je izrazio želju za povratkom u Evropu, a nova destinacija bi mu trebao biti Juventus. Goal.com navodi da je Anelka dogovorio šestomjesečni ugovor koji bi mu trebao donijeti 600.000 eura, a ukoliko zadovolji, na ljeto će produžiti suradnju na još godinu dana.

Anelka je u bogatoj karijeri promijenio gomilu klubova. Igrao je za PSG, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Fenerbahҫe, Bolton i Chelsea.