Odlazak s Grbavice
458

Anel Šabanadžović i zvanično potpisao za AEK

Piše: N. K.
Šabanadžović predstavljen u novom dresu (Foto: AEK)
Šabanadžović predstavljen u novom dresu (Foto: AEK)
Grčki AEK danas je zvanično potvrdio da je u svoj klub doveo Anela Šabanadžovića iz Željezničara.

Mladi veznjak je ugovor s AEK-om potpisao do 31. decembra 2023. godine i klubu će se priključiti narednog ljeta, čime je potvrđena informacija portala Klix.ba objavljena krajem oktobra prošle godine.

"Anel je sin nekadašnjeg proslavljenog igrača AEK-a Refika Šabanadžovića, koji je žuto-crni dres nosio u trenucima kad je klub osvojio tri titule prvaka (1992., 1993. i 1994.) i Kup Grčke (1996.). Anel je rođen 24. maja 1999. godine u Missouriju, SAD i igra na poziciji veznjaka", navodi se na stranici grčkog kluba.

Šabanadžović je karijeru počeo u omladinskom pogonu Željezničara. Sa 17 godina je debitovao za prvi tim u Kup utakmici protiv Goražda, kada je i postigao prvi pogodak.

Od tada je odigrao 41 utakmicu u Željinom dresu i postigao tri gola te će na Grbavici ostati na posudbi do ljeta. S Plavim je prošle godine osvojio Kup BiH, a u isto vrijeme bio je selektiran u svim selekcijama omladinske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Direktor Željezničara Mirsad Šiljak na nedavnoj sjednici Skupštine kazao je da su Plavi već dobili 200.000 eura od transfera Šabanadžovića u AEK te da će u januaru dobiti još 250.000 eura.

Međutim, Željezničar može očekivati i određene bonuse na osnovu klauzula iz ugovora. Ukoliko se AEK plasira u Ligu prvaka u narednih pet godina, Plavi će, kako saznaje portal Klix.ba, inkasirati dodatnih 150.000 eura, dok bi plasman u Evropsku ligu za isti period donio 100.000 eura. Također, Željo će prema ugovoru računati i na 20 posto eventualnog narednog transfera Šabanadžovića.