Nogomet
9

Anel Hadžić: Trebat će vremena da se adaptiram na novu ligu, sretan sam u Eskisehirsporu

Piše: Edin Isanović
Anel Hadžić (Foto: Klix.ba)
Anel Hadžić (Foto: Klix.ba)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Hadžić nedavno je potpisao za turski Eskisehirspor. Debitantski nastup upisao je u 6. kolu Grupe B druge faze turskog Kupa kada je njegov klub na domaćem terenu poražen od Bursaspora rezultatom 3:2. Hadžić je u tom susretu upisao asistenciju, te izborio penal.

U razgovoru za Klix.ba kaže kako su prvi utisci zadovoljavajući.

"Sagledavajući dosadašnji učinak, dojmovi su zaista dobri. Treba vremena da se prilagodim životu ovdje. Neće mi biti teško jer je grad moderan, ima puno studenata i baš mi se sviđa", kaže Hadžić za naš portal.

Dodaje kako je Superliga izuzetno kvalitetna.

„Trebat će vremena da se adaptiram na novu ligu. To ću uraditi na najbolji način tako što ću svaki trening i utakmicu maksimalno odrađivati. U Kupu sam iskoristio šansu, ali znam da mogu i hoću bolje. Inače, Eskisehirspor je klub koji je poznat u Turskoj. Sretan sam što sam došao ovdje. Mnogo su se potrudili da me angažuju. Navijači su vrhunski, uvijek su uz ekipu, bez obzira na rezultat“, ističe naš sagovornik.

Bh. reprezentativac vjeruje da će klub opstati u društvu najboljih. Trenutno su na pretposljednjem mjestu.

„Rukovodstvo kluba je u ovom prelaznom roku učinilo sve da se osnaži igrački kadar u borbi za opstanak. Angažovano je 12 novih nogometaša. Bit će velika borba, a ja sam optimista. Nadam se da ćemo na kraju ostati u elitnom razredu i da će navijači biti sretni. Trudit ću se do krajnjih granica svojih mogućnosti da izborim mjesto u udarnoj postavi. Maksimalno radim svaki dan“, zaključio je Hadžić.