Pričao i o trenerima
80

Anegdote Roberta Carlosa iz Real Madrida: S Ronaldom sam spavao više nego sa suprugom

K. H.
Ronaldo i Roberto Carlos (Foto: EPA-EFE)
Ronaldo i Roberto Carlos (Foto: EPA-EFE)
Legendarni Brazilac Roberto Carlos je u intervjuu za jednu portugalsku televiziju otkrio zanimljive anegdote iz vremena kada je igrao za Real Madrid, a posebno se dotakao teme trenera Kraljevskih klubova i njegovog prijateljstva s Ronaldom.

Carlos je na početku imao samo riječi hvale za bivšeg selektora Španije i trenera Real Madrida Vicentea del Bosquea, za kojeg je rekao da je bio pun razumijevanja i da je bio pravi prijatelj tadašnjim igračima Real Madrida.

"Del Bosque nam je bio pravi prijatelj, njemu nisu bila potrebna nikakva pravila, jer su igrači sami znali šta trebaju, a šta ne trebaju raditi. On je imao perfektno razumijevanje za nas, ponedjeljkom i utorkom smo uvijek imali trening u 17:00 sati, jer je znao da ujutru niko ne bi došao, a u svakom trenutku dok je bio naš trener znao je šta radi i kakve odluke treba donositi", otkrio je Carlos.

Ipak, takva situacija nije bila s drugim trenerima pa je tako naveo primjer Antonija Camachoa i Vanderleija Luxemburga.

"U vrijeme naših Galaktikosa je bilo sedam velikih zvijezda u klubu, što je opasno za jednu svlačionicu, ali mi smo sve dobro kontrolisali. Ipak, trener Camacho je bio vrlo strog i ozbiljan, organizovao je treninge u sedam sati ujutru, umjesto u 10:30 sati kako smo inače trenirali, pokušali smo mu objasniti da to ne radi, ali nas nije slušao. Trajao je samo deset dana. Mi smo imali svoje navike, uvijek smo poslije treninga išli na pivo ili vino, Luxemburgo je pokušao to promijeniti i zabranio nam je korištenje toga i zbog toga je trajao samo tri mjeseca", otkrio je Carlos.

Nakon toga on je otkrio da je s Brazilcem Ronaldom imao fantastično prijateljstvo i da su njih dvojica uvijek bili cimeri u klubu i reprezentaciji.

"Ronalda sam upoznao još 1993. godine kada je i počelo naše prijateljstvo, a nakon toga smo uvijek bili cimeri u klubu i reprezentaciji. Banalno, ali mogu reći da sam više puta spavao s Ronaldom nego s vlastitom suprugom", rekao je Carlos kroz smijeh.

Roberto Carlos igrao je za Real Madrid u periodu od 1996. do 2007. godine, a u dresu Kraljevskog kluba upisao je 370 nastupa u kojima je postigao 47 pogodaka. Dres reprezentacije Brazila nosio je 125 puta.