Poznati trener
10

Andre Villas-Boas umjesto novog trenerskog posla izabrao Rally Dakar

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši trener Porta, Chelseaja, Zenita i Tottenhama Andre Villas-Boas odlučio je zaustaviti trenersku karijeru početkom 2018. godine te se posvetiti utrkama relija.

On se želi posvetiti drugim stvarima i nogomet staviti na čekanje, a kako je kazao, nije se odlučio za vožnju motorima jer mu je potrebna jednogodišnja priprema.

"Razgovarao sam s prijateljem Doringerom, inače menadžerom KTM tima, a on mi je rekao da mi treba godina kako bih se pripremio za utrke na motoru. Trenutno mi je bolje razmotriti opciju vožnje automobila pa sam odlučio stupiti u kontakt s Toyotinim Team Overdriveom i to je bilo to. Kada su me pozvali da se pridružim timu, trebalo mi je pet sekundi da donesem odluku. Ovo je veliki izazov i vjerujem da možemo dobro odraditi Rally Dakar", kazao je Villas-Boas.

Rally Dakar će se 2018. voziti u Peruu, Boliviji i Argentini, a trajat će 14 dana.

Ovaj trener proslavio se na klupi Porta 2011. godine kada je osvojio Evropsku ligu, a nakon toga otišao je u Englesku gdje je imao dvije neuspješne epizode u Chelseaju i Tottenhamu. Posljednji angažman imao je na klupi kineskog Shanghaija SIPG-a.