Nogomet
614

Anđelić: Ivica Osim je jedini stručnjak na planeti koji nema mobitel, a govori 10 jezika

Piše: Edin Isanović
Stole Anđelić iz Bora jedan je od najpoznatijih navijača Željezničara. Plave sa Grbavice, kako nam je ranije naglašavao, zavolio je zbog legendarnog Ivice Osima. Popularni Stole poslao nam je zanimljiv video iz svog grada.

Anđelić je u uvodu govorio o Ivici Osimu. Apostrofirao je da je on jedini trener na svijetu koji je dva puta odbio voditi Real iz Madrida i jednom Bayern iz Minhena. Posebno je podvukao kako je Švabo jedini stručnjak na planeti koji nema mobitel, a govori deset svjetskih jezika. Potom je izdiktirao sastav sarajevskih Plavih zbog kojih je počeo svim srcem bodriti Željezničar.

Zahvalio se Stole Refiku Šabanadžoviću na poklonu koji je dobio od njega. Među njima je i dres voljenog kluba. Zatim je spomenuo sjajnu Željinu generaciju koja je imala veliku priliku da igra finale tadašnjeg Kupa UEFA. Ipak, Videoton je srušio san.

"Zaslužili smo igrom to finale protiv velikog Reala iz Madrida. Tada je bilo 20 hiljada gledatelja, a stvorio se dojam kao da je bilo pet puta više. Bilo je spremno 500 boca viskija za slavlje, a trebao je pjevati Zdravko Čolić. Ipak, Željo nije uspio“, sjeća se Stole.

Za nekadašnju jugoslovensku nogometnu reprezentaciju imao je samo riječi hvale. Posebno se vatreni navijač Željezničara pokazao u poznavanju sastava ekipa koje su igrale u nekadašnjoj jugoslovenskoj ligi. Sjetio se sjajnih generacija Dinama iz Zagreba, Veleža, OFK Beograda, Partizana, Crvene zvezde i Vardara. Stole kaže kako mu je velika želja da se igra zajednička liga kao nekada. Na kraju je pozdravio stručni štab, igrače i navijače Željezničara, ali i sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari u BiH.