Stručnjak razočaran
6

Ancelotti zaprijetio drastičnim mjerama nakon novog rasističkog skandala u Seriji A

Klix.ba
Carlo Ancelotti (Foto: EPA-EFE)
Carlo Ancelotti (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera pobijedili su na Giuseppe Meazzi u okviru 18. kola Serije A ekipu Napolija rezultatom 1:0, a pobjedi domaćina pridonio je i crveni karton stopera Kalidoua Koulibalyja koji je u 79. minuti kažnjen sa dva žuta kartona.

Prvi mu je dodijeljen zbog povlačenja Mattea Politana, a drugi nekoliko sekundi kasnije zbog pljeska upućenog glavnom sudiji Paolu Mazzoleniju zbog dosuđenog prekršaja.

Međutim, Napolijevi igrači su nakon meča tvrdili kako je Koulibaly bio nervozan zbog rasističkog zlostavljanja Interovih navijača, a u njegovu zaštitu stao je i trener gostiju Carlo Ancelotti.

"Tri puta smo od sudija tražili prekid meča zbog rasističkog skandiranja. Unatoč uvredama sa svih strana, susret se nastavio. Nije ni čudo što je Koulibaly bio nervozan. Možda bismo sljedeći put pravdu trebali preuzeti u svoje ruke i svojevoljno prekinuti utakmicu. Vjerovatno ćemo izgubiti za zelenim stolom napustim li teren, ali spremni smo se boriti za svoje principe. Vrijeđanje po rasnoj osnovi nije dobro za italijanski nogomet", rekao je Ancelotti.

Inače, tokom meča je čak intervenisao i spiker na stadionu s tri upozorenja da će se susret prekinuti budu li se uvredljiva skandiranja nastavila.