Nogomet
2

Ancelotti upozorio igrače Milana pred derbi: Čuvajte se Intera, teško se nositi s njima

Klix.ba
Carlo Ancelotti (Foto: EPA)
Carlo Ancelotti (Foto: EPA)
Bivši trener Milana i aktuelni šef stručnog štaba Bayerna Carlo Ancelotti upozorio je Rossonere uoči milanskog derbija da je Inter veoma opasan.

Ancelotti je s Milanom osvojio dvije Lige prvaka i Scudetto te je imao okršaje s gradskim rivalom Interom. Ekipi Milana je poručio da bude oprezna pred novi Derby della Madonnina.

"Milan mora biti oprezan s Interom, jer se radi o timu s kojim se uvijek teško nositi. Promijenili su trenera, a pred utakmicu s Juventusom nisu dobro igrali. Međutim, pokazali su dobre performanse. Milan ne treba zaboraviti da je inter igrao ispod svog potencijala, dok su Rossoneri na svom nivou, a možda i iznad njega", izjavio je Ancelotti.

Iskusni stručnjak se prisjetio derbija na klupi Milana.

"Sjećam se derbija u kojem smo napravili preokret. Gubili smo 2:0, a onda smo se vratili u igru. Seedorf je postigao treći pobjedonosni gol, bila je to prava raketa koja je prošla pored Tolda. Bili smo veoma sretni te večeri. Ipak, najviše pritiska su donijeli derbiji u polufinalu Lige prvaka 2003. godine. Dva puta smo odigrali neriješeno, ali smo se plasirali u finale", završio je Ancelotti.

Milanski derbi se igra u nedjelju od 20:45 sati, Milan je treći na tabeli sa 25 bodova osvojenih u 12 utakmica, dok je Inter deveti sa 17 bodova.