Nogomet
0

Ancelotti: Roma ima najbolji napad u Seriji A predvođen Džekom

Piše: E. B.
Ancelotti: PSG će osvojiti Ligu prvaka (Foto: EPA)
Ancelotti: PSG će osvojiti Ligu prvaka (Foto: EPA)
Carlo Ancelotti jedan je od najcjenjenijih trenera u Evropi. Ove sezone, nakon što je napustio Real Madrid, odmara od fudbala, a u intervjuu za Gazzettu dello Sport pričao je o aktuelnom stanju u evropskom fudbalu.

"Inter je solidna ekipa koja je dobro poslovala ovog ljeta. Sa Felipeom Melom u sredini imaju vođu, a Roberto Mancini je trener koji zna da izvuče najbolje iz ekipe. Serija A je veoma neizvjesna ove sezone, a Juventus može stići sve ekipe na vrhu", govori Ancelotti.

Kao favorita za scudetto Ancelotti izdvaja Romu.

"Roma ima najbolji napad u Seriji A predvođen Edinom Džekom, Gervinhom, Iagom Falqueom i Mohamedom Salahom. Teško je izabrati koga staviti da igra kada imate takve napadače. Moraju još samo da pronađu balans između napada i odbrane. Kad postignete četiri gola u Leverkuzenu, normalno je da pobijedite. No, to nije bio slučaj i nešto mora hitno tu da se ispravi", izjavio je Ancelotti.

Roma je favorit za scudetto, a na pitanje ko će biti najbolji u ostalim ligama, Ancelotti kaže:

"Premier ligu će osvojiti Manchester City, a Primeru Real Madrid. Bayern će osvojiti Bundesligu ove sezone sa rukama u džepovima. Iznenađenje će biti PSG koji će osvojiti Ligu prvaka. A što se tiče Evropskog prvenstva, mislim da je Francuska glavni favorit”, istakao je Ancelotti.