Tužni i razočarani
3

Ancelotti porazom od Liverpoola 2005. tješio igrače poslije remija sa Newcastleom

K. H.
Carlo Ancelotti (Foto: EPA-EFE)
Carlo Ancelotti (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Evertona Carlo Ancelotti bio je izuzetno razočaran nakon remija njegovog tima protiv Newcastlea u meču 24. kola engleskog Premiershipa s obzirom na to da je njegov tim u posljednjoj minuti uspio primiti dva pogotka (2:2).

Everton je u finišu meča imao sigurnu pobjedu protiv Svraka, igrala se 93. minuta kada su Karamele imale prednost od 2:0, a onda su u naredna dva napada, odnosno nakon dva centaršuta, njegovi igrači uspjeli baciti u vodu sve što su uradili za 90 minuta i primiti dva pogotka te ostati bez pobjede.

Heroj Newcastlea bio je rezervista Lejeune koji je u igru ušao u 70. minuti, a onda je u sudijskoj nadoknadi s dva pogotka donio veliki bod svom timu. Kada je nakon meča došao u svlačionicu, Ancelotti je svoje igrače pokušao utješiti iskustvom iz 2005. godine, kada je kao trener Milana izgubio finale Lige prvaka protiv Liverpoola, iako je vodio sa 3:0 na poluvremenu.

"Igrači su tužni u ovom trenutku, a ja sam ih pokušao utješiti riječima da sam izgubio u finalu Lige prvaka u kojem sam imao vodstvo od 3:0. To je nogomet, a takve stvari se dešavaju", kazao je Ancelotti nakon meča.

Everton je nakon remija sa Newcastleom ostao na 12. mjestu Premiershipa sa 24 osvojena boda, a u narednom kolu očekuje ih duel protiv Watforda u gostima.