Nogomet
49

Ancelotti o Ronaldu: Čekala ga je Irina, ali on bi ostajao u kampu Reala na ledenoj kupki

Klix.ba
Marcelo, Ronaldo i Ancelotti (Foto: EPA)
Marcelo, Ronaldo i Ancelotti (Foto: EPA)
Novi trener Bayern Minhena Carlo Ancelotti (56) u razgovoru za Financial Times, među ostalim, govorio je o svom boravku u Real Madridu i Ronaldovoj predanosti fudbalu.

Ancelotti je u Real Madrid stigao na ljeto 2013. godine nakon što je kao trener Paris Saint-Germaina osvojio francusku Ligue 1. U debitantskoj sezoni na klupi Galacticosa Ancelotti je osvojio Ligu prvaka pobijedivši Atletico Madrid u finalu (4:1, nakon produžetaka). To je bila 10. titula evopskog prvaka za Real i treća titula za Ancelottija.

Poseban trag italijanski stručnjak je ostavio na ofanzivca Reala i jednog od najboljih igrača svih vremena Cristiana Ronalda (31) koji je u Realovom koračanju ka titulu Lige prvaka postigao 17 golova što je rekord takmičenja. Ancelotti se u intervjuu za Financial Times dotakao Ronaldove profesionalnosti i posvećenosti fudbalu.

Dešavalo se da Portugalac u tri sata poslije ponoći ode na ledeno tuširanje u Realovom trening centru. "Iako ga je kući čekala Irina!", dodao je Ancelotti, te nastavio: "On ne brine o novcu, samo želi biti prvi."

Irina Shayk je bivša djevojka Cristiana Ronalda. Njihova veza trajala je od 2010. do 2015. godine.