Nogomet
1

Ancelotti: Moramo se popraviti, posebno defanzivno

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Novi trener madridskog Reala Carlo Ancelotti svjestan je kako njegova ekipa može i mora puno bolje od onoga što je prikazala na otvaranju nove sezone u španskom prvenstvu.

Iako je Real u nedjelju savladao Betis s 2-1 na Santiago Bernabeuu, na pobjednički se gol čekalo do same završnice (Isco u 86. minuti), a odbrana Kraljevskog kluba na mahove je djelovala posebno propusno.

"Rekao sam igračima da prve utakmice nikada nisu lagane. Imali smo dobru predsezonu i uzbuđeni smo. Nismo igrali dobro, ali to je normalno. Najvažnije je da smo pobijedili, a mislim da smo to zaslužili jer smo stvorili puno prilika", rekao je Ancelotti.

"Možemo se popraviti. Imali smo nekih dobrih kombinacija, posebno na krilima, a problem je prije svega bio u defanzivnom dijelu. Imali smo problema u balansu i bilo je previše prostora između naših linija. Betis je igrao dobro i bio je fizički bolji od nas jer su naši igrači igrali za svoje reprezentacije ove sedmice."

Upitan za komentar zašto se odlučio za Diega Lopeza umjesto kapitena Ikera Casillasa na golu, talijanski strateg je rekao:

"Diego Lopez je bio golman za ovu utakmicu, a za iduću ćemo vidjeti. Razgovarao sam s Ikerom koji je jako profesionalan. On želi igrati i to je dobro, ali ovaj je put igrao Diego."