Nogomet
164

Amer Gojak za Klix.ba: Gol sam posvetio porodici, Dinamo može do kraja u Ligi prvaka

Piše: D. B.
Amer Gojak
Amer Gojak
Mladi bh. reprezentativac Amer Gojak sinoć je s juniorskom ekipom zagrebačkog Dinama kao gost u utakmici osmine finala Lige prvaka pobijedio Anderlecht i plasirao se u četvrtfinale, gdje Modre čeka Barcelona. S njim smo razgovarali o sinoćnjoj utakmici u kojoj je postigao pogodak i izazovima koje očekuju njegovu ekipu, kao i o elitnom evropskom takmičenju.

Nakon što u prvom poluvremenu golova nije bilo, Dinamo je u nastavku postigao dva pogotka za historijsku pobjedu i plasman u četvrtfinale.

"Šta reći nakon onakve utakmice. Presretan sam i ponosan na čitavu ekipu. Odigrali smo fantastično i još jednom pokazali da naši rezultati u grupnoj fazi nisu slučajnost. Mi pripadamo ovdje gdje smo sada, a to je četvrtfinale Lige prvaka za mlade", izjavio je Gojak za portal Klix.ba.

Gojak je bio strijelac prvog od dva gola Dinama.

"Uvijek je zadovoljstvo igrati protiv snažnih ekipa, motiva ne nedostaje. Sretan sam zbog svog pogotka koji sam posvetio porodici. Oni su uvijek uz mene, pomogli su mi da budem ovdje gdje sam sada", rekao je mladi reprezentativac BiH.

Modri će u četvrtfinalu Lige prvaka igrati protiv Barcelone.

"Barca je uvijek favorit, ali se nećemo predati. U Zagrebu očekujem dobru, otvorenu utakmicu. Ova ekipa Dinama sigurno ima kvalitet da ode do samog kraja, za taj cilj svi radimo. Da bismo ga ostvarili, moramo pobijediti i najbolje", kazao je Gojak.

Naravno, redovno prati i Ligu prvaka za seniore, a izdvojio je tri kandidata za prvaka Evrope.

"Kao i uvijek, favoriti su Real Madrid, Barcelona i Bayern Minhen. Mislim da se među njima krije osvajač Lige prvaka, sva tri kluba su u vrhunskoj formi", smatra devetnaestogodišnji nogometaš.

On je zadovoljan svojim statusom u Dinamu s obzirom da ima obaveze u seniorskom i juniorskom timu, tako da igra dosta utakmica.

"Zadovoljan sam u Dinamu, to je veliki klub. Sve je na vrhunskom nivou i imam sve potrebne uslove za napredak. U prvom timu očekujem veću minutažu, ali moje je prije svega da radim i da se trudim, dok struči štab odlučuke. Ja sam konstantno s prvim timom, a po potrebi igram za Dinamo II koji se takmiči u 2. ligi Hrvatske, koja je također veoma jaka. S ozbzirom da pored svega igram i Ligu prvaka s juniorima, utakmica mi ne manjka, a to je izuzetno važno za moj razvoj", istakao je Gojak.

Premijer ligu BiH također prati, posebno bivši klub FK Željezničar.

"Pratim ligu i dešavanja u Želji, doveli su pojačanja, vrhunska imena. Siguran sam da je Željezničar na dobrom putu. Poznajem Edisa Mulalića kao trenera i ne sumnjam u uspjeh. Plavim želim svu sreću, njihov sam navijač", završio je Gojak.