Nogomet
2

Amer Gojak potpisao ugovor s Dinamom do 2022. godine

Klix.ba
Foto: GNK Dinamo
Foto: GNK Dinamo
Dinamo je zavolio prvog dana, u Zagrebu se osjeća kao kod kuće, a presretan je što maksimirski klub u ovom trenutku ima dvojicu reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Tako razmišlja talentovani maksimirski ofanzivni veznjak Amer Gojak koji je danas slijedio stope svojih vršnjaka i saigrača pa potpisao ugovor s Dinamom do 2022. godine.

"Gojak je na terenu pokazao ono što smo od njega željeli, a klub je s ovim činom pokazao da vjeruje u svoje mlade igrače, koji time dobivaju dodatnu sigurnost. Radi se o detonatoru naše ekippe, igraču koji je iznimno motoričan, karakteran, sposoban te može igrati na nekoliko pozicija", istakao je sportski direktor Dinama Romeo Jozak.

Gojak je rođen 1997. godine, i to na Valentinovo, što i na simboličkoj razini oslikava njegov pozitivan karakter i uvijek nasmijano i vedro lice. Prve je korake načinio u sarajevskom Željezničaru, nastavio u gradskom protivniku Olimpicu da bi 2014. došao u Dinamo. Nastupa je za mladu reprezentaciju BiH, a sljedeće sedmice priključit će se i A selekciji pod vodstvom selektora Mehmeda Baždarevića.

"Nije mala stvar potpisati ugovor s Dinamom. Ovdje se osjećam kao kod kuće, grad Zagreb ušao mi je pod kožu, a Dinamo sam zavolio od prvoga dana. Ovaj je ugovor dokaz da ljudi u klubu vjeruju u mene, a ja se nadam da ću svojim igrama opravdati povjerenje. Zadovoljan sam sa sezonom, dobivam sve veću minutažu, a to znači da trener vjeruje u mene i da me ima u planu", rekao je mladi prvotimac Dinama.