Nogomet
1

Amer Gojak: Imamo ekipu koja je spoj mladosti i iskustva, "napadamo" vrh tabele

Piše: D. B.
Amer Gojak u dresu Olimpica
Amer Gojak u dresu Olimpica
Nova sezona BHT Premijer lige BiH počinje u subotu, a sarajevski Olimpic će na Otoci ugostiti Željezničar. Vukovi imaju veoma težak zadatak, ali se nadaju da na otvaranju sezone mogu ostvariti pozitivan rezultat.

Na Otoci su zadovoljni obavljenim pripremama za novu sezonu, tvrdi sjajni mladi nogometaš Olimpica Amer Gojak.

"Pripreme su protekle izuzetno dobro. U tom periodu smo odigrali nekoliko kvalitetnih utakmica i mislim da smo se dobro pripremili za početak sezone", izjavio je Gojak za portal Klix.ba.

Ekipu Olimpica su napustili brojni igrači, a najzvučnija imena su Zajko Zeba, Sedin Torlak, Haris Duljević, Dženan Durak i Zoran Kokot. Međutim, na Otoci vjeruju da će biti itekako konkurentni u novoj sezoni.

"Tačno je da smo ostali bez nekoliko kvalitetnih igrača koji su igrali važne uloge prošle sezone. Međutim, dobili smo i nekoliko pojačanja, koja će se sigurno vrlo brzo uklopiti u ostatak ekipe. Biće to dobra pojačanja. Ekipu će ove sezone činiti i mladi, talentovani igrači, tako da za novu sezonu imamo tim koji je spoj mladosti i iskustva. Nadamo se da će to biti dobitna kombinacija", rekao je nogometaš Olimpica koji je na posudbi iz zagrebačkog Dinama.

Olimpic će u prvom kolu u subotu dočekati Željezničar, ekipu u kojoj je Gojak ponikao kao igrač.

"Željezničar je kao i svake godine jedan od glavnih favorita za osvajanje titule. Sigurno je da će utakmica na Otoci biti kvalitetna. Što se mene tiče, ja sam dijete Želje, tu sam prošao sve selekcije, ali ću se u subotnjoj utakmici ponašati kao profesionalac i dat ću sve od sebe da moj tim ostvari dobar rezultat", kazao je Gojak.

Tim sa Otoke ove sezone ima visoke ambicije.

"Plan je da 'napadnemo' tri pozicije u vrhu te se nadamo da ćemo to ove sezone napokon ostvariti. Vjerujem da nam promjene u ekipi mogu pomoći na tom putu", smatra nogometaš Olimpica.

Kao favorite za osvajanje titule u novoj sezoni izdvojio je četiri ekipe.

"Glavni konkurenti i ove godine su Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg i Zrinjski. Ima još ekipa koje se mogu uključiti u borbu u sami vrh, a među njima smo i mi", rekao je Gojak.

Njegov cilj je dostići što bolju formu i tako pomoći Olimpicu, a onda se afirmisati i u Dinamu iz Zagreba.

"Moje je da se trudim i da radim kao o sada, kako bih pomogao ekipi da ostvari što bolji rezultat na kraju sezone. Cilj mi je što bolje odigrati polusezonu kako bih bio spreman na izazove koji me čekaju na proljeće u Dinamu", završio je Gojak.