Akter trijumfa nad Bugarima
0

Amer Dupovac: Savladali smo velikog protivnika

Piše: Dalibor Bošnjak
Amer Dupovac
Amer Dupovac
Stoper FK Sarajevo Amer Dupovac je prema mišljenju mnogih odlično igrao u susretu protiv Levskog i ponovo osvojio navijače Bordo ekipe. I sam je svjestan uspjeha i uvjeren da njegova ekipa tu neće stati.

Dupovac je nakon trijumfa u 2. pretkolu Evropske lige nad Levskim rekao da je neopisiv osjećaj odigrati veoma važnu utakmicu i na kraju ostvariti pobjedu.

"Onaj osjećaj poslije posljednjeg sudijskog zvižduka se teško može opisati riječima. Svi smo presretni, jer smo prošli jednu veliku ekipu, savladali velikog protivnika. Iskreno, niko se nije nadao da ćemo nakon 15 minuta voditi sa 2:0. Mislim da smo zasluženo pobjedili i prošli dalje", izjavio je Dupovac za portal Klix.ba.

Stoper Sarajeva je, kao i njegovi saigrači, oduševljen atmosferom koju su priredili navijači, a zadovoljan je svojom, ali i igrom cijelog tima.

"Atmosfera na tribinama je bila fantastična. Podrška naših navijača svih 90 minuta nam je mnogo značila. Mogu samo reći da sam presretan što sam sinoć bio dio velikog uspjeha. Sinoć smo svi odlično odigrali i dali svoj doprinos ovoj pobjedi. Mogu reći da sam zadovoljan svojom igrom, ali uvijek može bolje. Nadam se da ću nastaviti ovako i dokazati da mogu biti još bolji", rekao je stoper Sarajeva.

Naredni protivnik, Zeta iz Crne Gore, poprilična je nepoznanica, ali samopouzdanja kod Dupovca ne nedostaje.

"Istina je da o narednom protivniku ne znamo mnogo, ali čim su prošli dva pretkola, ne smijemo ih potcijeniti. Uz podršku navijača možemo ostvariti dobar rezultat pred revanš u Crnoj Gori", završio je Dupovac.