Razočarani suspenzijom Saveza
0

Ambasada SAD-a dijeli nezadovoljstvo fudbalskih navijača

SRNA
Ambasada SAD saopštila je da dijeli nezadovoljstvo fudbalskih navijača i igrača širom BiH zbog suspenzije Fudbalskog saveza BiH iz Svjetske i Evropske fudbalske federacije (FIFA i UEFA).

"Uspostavljanje ujedinjene Premijer lige BiH 2002. godine naglasilo je zajedničke interese fubalskih navijača širom BiH. Uzimajući u obzir ovaj duh, nadamo se da će navijači i igrači zajednički raditi sa Svjetskom i Evropskom fudbalskom federacijom da bi obezbijedili da BiH zauzme mjesto koje joj i pripada u međunarodnoj fudbalskoj zajednici", saopšteno je iz američke Ambasade.

FIFA i UEFA objavile su u zajedničkom saopštenju da je BiH do daljeg suspendovana iz međunarodnih takmičenja. Suspenzija BiH stupa na snagu od danas.

Skupštine Fudbalskog saveza BiH nije usvojila novi statut koji je predviđao jednog predsjednika Saveza bez nacionalne rotacije što je i izazvalo suspenziju Fudbalskog saveza te fudbalske reprezentacije BiH i klubova iz međunarodnih takmičenja.

Delegati iz Fudbalskog saveza Republike Srpske zastupali su dobro poznat stav da je rotacija neophodna, kao što je to slučaj i u drugim rukovodećim tijelima na nivou BiH, a pridružili su im se i delegati fubalskih saveza iz kantona sa hrvatskom većinom u Federaciji BiH.