Zanimljiva ideja
23

Amaterski klub Duckpond potrošio 4.500 eura za paradu s autobusom bez krova

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Parade s autobusom bez krova su savršen način da nogometni klubovi proslave uspjeh sa svojim navijačima. Tako je oko 750.000 navijača izašlo na Liverpoolovu paradu ranije ovog mjeseca nakon što su pobijedili Tottenham u finalu Lige prvaka.

Navijači su mogli vidjeti svoje heroje dok su se kretali gradskim ulicama. Ali zašto bi parade s autobusima bez krova bile limitirane samo za profesionalne nogometaše?

To je upravo ono što je mislio jedan amaterski niželigaški klub iz Engleske nakon što su osvojili Colchester i District Sunday League. Duckpond, koji je oformljen u Essexu 2011. godine, iznajmio je autobus za 4.000 funti (oko 4.500 eura) nakon što su završili kao prvi na tabeli.

Osim što su iznajmili autobus na dva sprata, organizovali su i avionski baner i reklame.

"Želimo da svijet zna da smo pobijedili", rekao je igrač-trener i osnivač kluba Micheale Hammond za BBC.

Bila je ovo nezaboravna sezona za Duckpond, koji je također osvojio i Fowler Memorial Cup nakon što je pobijedio Harts rezultatom 3:0. Pobijedili su 15 od 16 utakmica ove sezone.

"Sada smo osvojili sve lige i zvanično smo najbolji amaterski klub u Essexu. Amaterski nogomet umire pa su mnogi klubovi odustali. Međutim, kada su ovakvi dani u pitanju, onda shvaćate da nije bitan nivo nogometa, već strast i predanost", rekao je Hammond.

Duckpond je na kraju objavio i video svoje proslave.