Ukinuta zabrana
45

I to se desilo: Liverpoolovi igrači napokon dotakli čuveni znak na Anfieldu

N. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Liverpool je odlučno započeo novu sezonu Premiershipa nakon što su sinoć na Anfieldu savladali novog prvoligaša Norwich Cityja rezultatom 4:1.

Autogol Granta Hanleya u sedmoj minuti nagovijestio je katastrofu za Kanarince, koji su do poluvremena gubili sa čak 4:0. Mohamed Salah, Virgil van Dijk i Divock Origi su postigli preostale pogotke.

U drugom poluvremenu bila je drugačija priča jer je Liverpool stvorio brojne šanse, ali nije uspio povećati vodstvo. Norwich je zaigrao znatno bolje i zasluženo došao do počasnog gola preko Teemu Pukkija u 64. minuti.

Primljeni gol je donekle pokvario Liverpoolovu pobjedu i očieto će trebati poboljšanja u odbrani u nastavku sezone budući da žele napokon osvojiti Premiership.

Redsi su prošle godine završili na drugom mjestu s jednim bodom zaostatka u odnosu na Manchester City, ali su barem osvojili Ligu prvaka kako bi okončali svoju trofejnu sušu.

A postati prvaci Evrope značilo je da su igrači Liverpoola napokon mogli dotaknuti znak "This is Anfield" (Ovo je Anfiled) prije utakmice protiv Norwicha.

Naime, Jurgen Klopp je 2016. godine zabranio igračima da diraju znak.

"Rekao sam igračima da ne diraju znak sve dok nešto ne osvoje. To je znak poštovanja", rekao je tada Klopp.

Sve se to promijenilo sinoć kao što se može vidjeti na slikama na kojim Jordan Henderson i Georginio Wijnaldum dodiruju znak u tunelu.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Inače, Liverpoolovi navijači su godinama tvrdili da bi Hendersonu trebalo dopustiti da dotakne znak jer je s ekipom osvojio Liga kup 2012. godine.

Međutim, nema sumnje da se nakon sinoćnjeg dodira kao pobjednik Lige prvaka i Liverpoolov kapiten osjeća još posebnije.