|

Amar Osim: Itekako ću se boriti za svoj novac, podjela navijača nije nastala mojim povratkom

Amar Osim: Itekako ću se boriti za svoj novac, podjela navijača nije nastala mojim povratkom
182
Piše: N. Kustura
13.6.2019. u 21:48
169
komentara
182

dijeljenja
Trener FK Željezničar Amar Osim ekskluzivno je za portal Klix.ba govorio o svim aktuelnim temama vezanim za klub s Grbavice, ali i o brojnim špekulacijama među Željinim navijačima koje se vežu uz njegovo ime.
Nedavno završena sezona i nedobijanje licence za evropska takmičenja te plan za bližu i dalju budućnost kluba bile su prve teme intervjua.

S Osimom smo razgovarali o predstojećoj skupštini kluba zakazanoj za subotu te o prethodnoj na kojoj je i sam učestvovao u radu i na kraju proslavio epilog šampanjcem, o čemu je također govorio za naš portal.

Nisu izostala ni pitanja vezana za Osimova potraživanja od kluba, a Željin trener je detaljno objasnio koliko mu je klub dužan i za koji period.

"Možda neko misli ako ja treniram klub, odreći ću se svog novca. Neću nikada. Imam obavezu prema djeci svojoj i prema svojoj karijeri, gdje sam nešto radio i zaradio novac, a onda ga izvadio iz džepa i donio u klub. Imam dva sina i porodicu te neću reći da odustajem od tog novca. Ne vidim da je iko ikad rekao da će se odreći toliko novca, a bilo je puno bogatijih ljudi od mene i svi su uredno svoj dug vratili. Sad je problem što Amar hoće svoj novac da vrati. Da, vratit će ih. Borit će se rukama i nogama da ih vrati. Jer ih je Amar i dao", rekao je Osim između ostalog.

O odnosu sa Nihadom Selimovićem, Senadom Misimovićem, sastancima, pregovorima, privatizaciji kluba, stadionu, finansijskom kolapsu, ali i brojnim drugim "vrućim" temama Osim je pričao sasvim otvoreno i u svom stilu.

Opširni intervju možete pogledati u video-prilogu.
Prijavi grešku


Komentari (169)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...