Nogomet
122

Alžir: Očekuje se da peticiju za ostanak Halilhodžića potpiše milion osoba

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Odlazak Vahida Halilhodžića s alžirske klupe je izvjestan, ali s tim se ne mire navijači. Alžirci očajnički žele zadržati Halilhodžića i pokrenuli su peticiju za njegov ostanak, prenio je portal Goal.com

Ispadanjem sa Svjetskog prvenstva u Brazilu, stigao je kraj za Vahida Halilhodžića na klupi alžirske reprezentacije.

'Lisice' su u ponedjeljak završile svoj nastup na Mundijalu 2:1 porazom od Njemačke, a bh. strateg se nakon utakmice emotivno oprostio od svojih igrača. Halilhodžić nije održao konferenciju za medije zbog čega mu prijeti i kazna, a prema pisanju francuskih medija, Halilhodžić definitivno napušta alžirsku klupu.

No alžirski navijači se s tim ne mire te su tako pokrenuli online peticiju u kojoj se traži Halilhodžićev ostanak u Alžiru još godinu dana. Potpisi bi trebali biti predani Alžirskom nogometnom savezu, a do 4. jula očekuje se milion potpisa.

Scenarij kakav priželjkuju navijači koji slave svog junaka koji je odveo Alžir u drugi krug prvi put u povijesti, teško će se dogoditi, jer kako pišu francuski mediji Savez je već ranije stupio u kontakt s bivšim trenerom Lorienta Christianom Gourcuffom. Posao bi trebao biti sklopljen u osmom mjesecu.