Nogomet
0

Alves: Da imam novac, kupio bih Neymara

Totalsport
Dani Alves (Foto: Reuters)
Dani Alves (Foto: Reuters)
U pravu histeriju koja je zavladala po pitanju brazilskog 19-godišnjeg reprezentativca Neymara, napadača Santosa, uključio se i igrač Barcelone, odnosno Neymarov saigrač u brazilskoj selekciji Dani Alves.

"Da imam novac, kupio bih Neymara i doveo ga u Barcelonu. On je trenutno jedan od najboljih igrača na svijetu", izjavio je Alves.

Za Neymara se zainteresovao veliki broj vodećih evropskih klubova. Vjerovalo se da je Real Madrid vodeći kandidat za njegov transfer. No, prvo je Santos obznanio kako ne kani prodavati svog najboljeg igrača, s kojim ima ugovor do 2015. godine, a onda je i sam Neymar potvrdio ostanak.

"Volio bih svog dobrog prijatelja imati u svojoj ekipi, da igra sa mnom, a ne protiv mene. Imam vrlo blizak odnos s Neymarom. No, u reprezentaciji nemamo puno vremena za priče o klupskoj budućnosti. On će sam najbolje znati što je najbolje za njega, ostanak u Santosu ili odlazak."

Alves se vrlo pohvalno izrazio i o Udineseovom čileanskom 22-godišnjem krilnom napadačzu Alexisu Sanchezu, koji je blizu potpisa za Barcelonu.

"Veliki je igrač. Ukoliko ga Barcelona potpiše, bit će to odličan potez mog kluba."