|

Allegri: Zatvaranjem stadiona rasizam neće prestati, Italiji nedostaje edukacija

Allegri: Zatvaranjem stadiona rasizam neće prestati, Italiji nedostaje edukacija
8
Klix.ba
29.12.2018. u 07:32
18
komentara
8

dijeljenja
Allegri: Zatvaranjem stadiona rasizam neće prestati, Italiji nedostaje edukacija Massimiliano Allegri (Foto: EPA-EFE)
Trener Juventusa Massimiliano Allegri kazao je da bi zatvaranje stadiona nakon rasističkih ispada navijača Intera bilo samo od kratkotrajne koristi te da je krajnje vrijeme da odgovarajuća tijela u Nogometnom savezu Italije naprave nešto konkretno.
Allegri je rekao kako je talijanski nogomet veoma težak i da bi najbolje bilo da se uradi nešto jednostavno, a ne komplikovano.

"Nećemo riješiti problem ako zatvorimo stadion na dva mjeseca, jer kada to to istekne i prođe, šta onda? Moraju se poduzeti preventivne mjere, volim talijanski nogomet, prelijep je ali i veoma težak. Definitivno moramo uraditi nešto, ali ne spektakularno, već jednostavno", rekao je Allegri.

Allegri je mišljenja da sve ovo što se posljednjih dana dešava u Italiji ne treba ostati na riječima, već se mora prikazati djelima.

"Za sve postoje preventivne mjere, međutim ne treba trošiti vrijeme na riječi već moramo uraditi nešto. To je jedini način, no na kraju sam ja samo trener i postoje određena tijela koja moraju donositi odluke i nadam se da je ovo pravo vrijeme da se poduzmu odgovarajuće mjere", podvukao je trener Juventusa.

Bivši trener Cagliarija i Milana smatra da Italija kao država mora promijeniti pristup prema djeci najmlađih uzrasta kako bi ih što je moguće bolje edukovali.

"Nažalost, moram reći da nešto u Italiji nedostaje, a to je edukacija i respekt. Nije u pitanju samo nogomet, a ako želimo biti spremni na novi početak, onda moramo početi raditi s djecom u najmlađem uzrastu", istakao je Allegri.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...