Razočaran odlukom
20

Allegri žali za tehnologijom: VAR bi pomogao sudiji u Ronaldovoj situaciji

Klix.ba
Massimiliano Allegri (Foto: EPA-EFE)
Massimiliano Allegri (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Juventusa uspješno su započeli svoju ovogodišnju avanturu u Ligi prvaka, ali unatoč uvjerljivom slavlju na Mestalli protiv Valencije (2:0), utakmicu je obilježio direktan crveni karton za Cristiana Ronalda.

"Moji igrači su odigrali dosta dobro. Imali smo nekoliko šansi prije Ronaldovog isključenja, tako da smo nakon toga zasluženo poveli. Normalno je da smo poslije toga dopustili Valenciji nešto više prostora, ali Szczesny nije upisao odbranu sve do penala u sudijskoj nadoknadi", rekao je strateg Stare dame Massimiliano Allegri nakon susreta.

Italijan je dodao kako su tenzije narasle nakon crvenog kartona.

"Nije lako igrati ovdje. Atmosfera je užarena, navijači su strastveni, a Valencia je agresivna. Moji igrači su dobro odgovorili na to. Što se tiče isključenja Cristiana, mogu samo reći da bi VAR puno pomogao sudiji prilikom donošenja ovakve odluke. Ostati s desetoricom nakon takvog prekršaja je razočaravajuće. Riskirali smo poraz danas, a Ronaldo će nam nedostajati i u sljedećim utakmicama", poručio je Allegri.

U Grupi H Juventus i Manchester United imaju po tri boda. U narednom kolu Juventus će dočekati Young Boys, a Manchester United će biti domaćin Valenciji.