Šala trenera
70

Allegri: Pjanić je bio u Božijim rukama, trenutno je "polumrtav"

Klix.ba
Max Allegri (Foto: EPA-EFE)
Max Allegri (Foto: EPA-EFE)
Massimiliano Allegri smatra kako Juventus treba iskoristiti poraz od Atletica Madrida kao priliku da učine nešto izvanredno jer je "život dosadan ako uvijek pobjeđuješ" te da njegova ekipa ima dobre šanse za plasman dalje.

Na konferenciji za medije uoči sutrašnje utakmice s Bolognom neizbježno pitanje bio je i poraz od Atletica 2:0 u Ligi prvaka te revanš koji ih očekuje 12. marta.

"Imamo 20 dana da se pripremo za ovaj meč s velikim entuzijazmom i maksimalnom količinom adrenalina. Mora biti prekrasna noć. Ne znam hoćemo li proći ili ne, ali ćemo učiniti sve da to ostvarimo. To također vrijedi za sljedeće tri utakmice u Seriji A kako bi ostali u najboljoj formi do 12. marta. Sutra igramo s Bolognom koja ima novog trenera i koji će im sigurno donijeti pozitivni šok", rekao je Allegri.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je igrao u Madridu uprkos simptomima gripe i groznice pa će sutra gotovo sigurno odmarati protiv Bologne.

"Pjanić je trenutno polumrtav pa sada imam na raspolaganju dva i po veznjaka. Jučer je Miralem bio u Božjim rukama pa se nadam da će ga vratiti u boljem stanju", našalio se Allegri na konferenciji za medije.

Inače, utakmica između Bologne i Juventusa igra se sutra s početkom u 15:00 sati.