Izveo ga iz igre
13

Allardyce o burnoj reakciji Rooneyja: Ja sam taj koji donosi odluke

Klix.ba
Foto: Twitter/Squawka Football
Foto: Twitter/Squawka Football
Menadžer Evertona Sam Allardyce objasnio je nakon meča razlog zbog kojeg je iz igre izveo Waynea Rooneyja u remiju protiv gradskog rivala Liverpoola.

Podsjećamo, poprilično dosadan meč na Goodison Parku završen je bez pogodaka, a posebno je zanimljiva bila reakcija Rooneyja nakon što je sredinom drugog poluvremena napustio igru.

Bivši nogometaš Manchester Uniteda burno je reagovao na pomenutu izmjenu, a nakon meča Allardyce je rekao da je on taj koji donosi odluke.

"Bilo nam je potrebno više svježine u nogama. Niko nije toliko velik da ne bi izašao iz igre. On je vjerovatno razočaran, ali ja donosim odluku. Ta odluka nas je učinila napadački opasnijima i dala nam je više šansi da dobijemo utakmicu", rekao je popularni Big Sam, pa nastavio:

"Osnovni cilj je bio da neutrališemo napad rivala i da učinimo da ne stvaraju prilike, ali svakako da jeste razočaravajuće što smo propustili neke prilike u finišu meča. U nekim trenucima smo lagano gubili loptu, ali u drugom poluvremenu smo bili bolji, parirali smo im trčanjem i stvarali smo šanse. Možemo da kažemo da nismo imali sreće u završnici", rekao je Allardyce.

Nakon 33 odigrana kola u engleskom Premiershipu, Everton se nalazi na devetom mjestu sa 41 osvojenim bodom.