Veliko pojačanje
28

Alexis Sanchez zvanično novi igrač Intera

N. K.
Alexis Sanchez (Foto: Inter)
Alexis Sanchez (Foto: Inter)
Alexis Sanchez je zvanično novi Interov igrač nakon što je obavio liječnički pregled, a u milanski klub stiže na jednogodišnju posudbu iz Manchester Uniteda.

Čileanski reprezentativac je jučer doputovao u Italiju i otišao je pravo u sjedište CONI-ja na testiranja.

Većina medija navodi kako će Inter platiti 5 miliona eura za njegovu platu tokom sezone na posudbi, dok će preostalih 12 miliona eura isplatiti Manchester United.

Iako je prvobitno posao zamišljen kao posudba s opcijom kupovine na kraju sezone za 15 miliona eura, stalna odgađanja su razuvjerila Interove direktore pa su radije sklopili dogovor o posudbi.

Njegov menadžer, prema Tuttomercatowebu, također je dogovorio dvogodišnji ugovor od 2020. do 2022. godine, iako on još uvijek nije potpisan.

Inače, ovo je povratak 30-godišnjeg Sancheza u Italiju, koji je igrao za Udinese od 2007. godine do prelaska u Barcelonu za 24 miliona eura u ljeto 2011. godine.

Postigao je 20 pogodaka u Seriji A i tome pridodao 16 asistencija za 95 odigranih mečeva u italijanskoj ligi.

Prešao je potom u Arsenal, a onda u Manchester United za 34 miliona eura u januaru prošle godine, gdje se nije proslavio.

Sanchez se tako ponovo pridružuje bivšem saigraču s Old Trafforda i dobrim prijateljem Romeluom Lukakuom, koji je već postigao pogodak na debiju u Seriji A u 4:0 pobjedi protiv Leccea.