Vremena se mijenjaju
156

Alexander-Arnold kao dječak izlazio s Carragherom na teren, sada vodi Liverpool u Ligu prvaka

Piše: O. T.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Trent Alexander-Arnold jedan je od junaka pobjede Liverpoola nad Hoffenheimom u gostima (2:1) u prvoj utakmici play offa za Ligu prvaka, a prije samo nekoliko godina bio je jedan od dječaka koji zajedno s igračima izlaze na teren pred utakmicu.

Ovaj 18-godišnji desni bek dobio je šansu u prvoj postavi Liverpoola ove sezone pošto je Nathaniel Clyne povrijeđen.

Mladić se, u svom debitantskom nastupu u evropskim takmičenjima, odužio sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca za 1:0 u prvom poluvremenu. Kasnije je James Milner povisio na 2:0, ali je Hoffenheim uspio smanjiti na 2:1 pred uzvrat na Anfieldu naredne sedmice.

Alexander-Arnold je došao u centar pažnje nakon pogotka, a jedan od onih koji su na društevnim mrežama podijelili objavu o mladom desnom beku je legenda Liverpoola Jamie Carragher.

Carragher je na Twitteru podijelio fotografiju s Alexander-Arnoldom, dok je sadašnji bek Redsa kao dječak izlazio na teren zajedno s Carragherom koji na fotografiji nosi kapitensku traku.

Fotografija je nastala 22. septembra 2009. godine prije meča između Leedsa i Liverpoola u Carling Cupu (danas EFL Cup).

Alexander-Arnold je prošle sezone debitovao za Redse, a do sada je sakupio 14 nastupa za prvi tim. Sinoć je debitovao u evropskim mečevima za svoj tim i postigao je gol, što je ujedno i njegov prvi gol za Liverpool.